Párkapcsolati probléma szülés után

Szívesen segít nektek lelki problémák megoldásában. Kérdezzétek bátran!

Párkapcsolati probléma szülés után

HozzászólásÍrta: Elisa30 Dátum: 2009.09.15. 15:37

Kedves Klára!

Kislányom fél évvel ezelőtt született és azóta férjemmel megromlott a viszonyom. Az első időkben féltékeny volt a gyerekre, ezt szóvá is tette. Nem tetszett neki, hogy közöttünk alszik. Szegény kicsim nagyon sírós volt, ezért döntöttem úgy, hogy velünk aludjon. Mára már férjem kiszorult a nappaliba éjszakánként ott alszik. Teljesen eltávolodtunk egymástól, már nem is hajlandó hozzám közeledni. Létezik valami párterápia vagy egyáltalán mi segítene nekünk. Próbáltam erről beszélni vele, de azt mondja nincs köztünk semmi baj, szeret minket. Azt gondolom, valahol máshol megtalálta, amit itthon nem kapott meg és van valakije, de minket nem akar elhagyni. De lehet, hogy csak idő kell neki. Teljesen felőröl ez az egész! Mit tegyek?

Elisa
Elisa30
 
Válaszok: 4
Csatlakozott: 2009.07.28. 15:27

Re: Párkapcsolati probléma szülés után

HozzászólásÍrta: Nagy Klára Dátum: 2009.09.17. 21:11

Kedves Elisa 30!Egy párkapcsolatból családdá válni mindenki számára nehéz folyamat. A férfi, akinek eddig minden figyelmét szentelte kiszorul a hitvesi ágyból, természetesen ez még inkább megnehezíti az apaság megélését.
Tudom, egy féléves kislány még nagyon picurka, de próbáljon meg több időt szentelni párjára, ő is megérdemli a kizárólagos figyelmet. Ha van arra mód, amikor a gyermek alszik, egy közös gyertyafényes vacsora, vagy bármi olyan közös program, mely az önök számára testhezálló, és figyelmét kizárólag férjére tudja fókuszálni - ő pedig viszont - csodát tehet.
Ha van segítség, tervezhetnek, akár hosszabb közös programot is kettecskén.
Természetesen a fél éves gyermek nagyon igényli az édesanya közelségét, hosszú távon azonban a család érdekében érdemes a picit egy számára megfelelő, jó hallótávolságon belüli kiságyba helyezni. A harmonikus családi légkör képes megnyugtatni mindenkit, valamint így fél éves kor után hasfájás (mely a sírás okozója lehetett) is ritkábban fordul elő.
Nehéz mindennek megfelelni családanyaként, úgy gondolom, egy kis odafigyeléssel meg kell próbálni helyrehozni a párkapcsolatot. A párterápia szükségességének hátteréhez, kevés ez a néhány sor információ, de úgy gondolom, nem biztos, hogy olyan nagy a probléma.

Klára
Nagy Klára
 
Válaszok: 8
Csatlakozott: 2009.09.03. 14:27

Re: Párkapcsolati probléma szülés után

HozzászólásÍrta: Elisa30 Dátum: 2009.09.20. 13:53

Kedves Klára!

Köszönöm szépen, hogy válaszolt. Férjemmel azóta sikerült megbeszélni a dolgokat és úgy döntöttünk kislányunk hétfőtől a saját kiságyában fog aludni. Egyenlőre még a mi szobánkban, később a saját szobájában. Az, hogy ez megoldja -e a párkapcsolati problémánkat még a jövő titka.

üdvözlettel:
Elisa
Elisa30
 
Válaszok: 4
Csatlakozott: 2009.07.28. 15:27


Vissza: Nagy Klára pszichológus fóruma (kedd, csütörtök)

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron